wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Polityka prywatności oraz Cookies
Producenci

Polityka prywatności oraz Cookies

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Administratorem, czyli podmiotem zbierającym i wykorzystującym Twoje dane osobowe, jest firma Omnibus Sprzęt Medyczny A.Kozłowska-Laskowska i A.Laskowski spółka cywilna z siedzibą w Kwidzynie przy ul. Różana 2, Dankowo (dalej „My”, „Omnibus Sprzęt Medyczny” albo „Firma”) operator internetowego sklepu medycznego dostępnej pod adresem www.sklep-omnibus.pl (dalej „Sklep Omnibus”) oraz stron internetowych www.ssaki.com.pl, www.inhalatory.com.pl, www.omnibus-med.com.pli www.insense.com.pl.

 

Jeśli chcesz uzyskać informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych napisz do nas na adres e-mail: omnibus@omnibus-med.com.pl, adres pocztowy: Omnibus Sprzęt Medyczny s.c., ul. Różana 2, Dankowo, 82-500 Kwidzyn lub zadzwoń: 55 261 50 92. Informacje na temat przetwarzania danych osobowych zawarte są również na naszych stronach internetowych:

www.sklep-omnibus.pl

www.inhalatory.com.pl

www.ssaki.com.pl

www.omnibus-med.com.pl

www.insense.com.pl

 

Dane przekazałeś nam podczas składania zamówienia (telefonicznie, mailowo, faksem lub pocztą), zakładania konta w sklepie internetowym, komunikacji mailowej lub poprzez Facebook’a oraz przy realizacji napraw serwisowych sprzętu a także później, w związku z transakcjami dokonywanymi przez Ciebie na naszym sklepie internetowym.

 

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą, w tym do:

  • umożliwienia świadczenia usługi sprzedaży drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z naszego sklepu, w tym dokonywania transakcji, płatności za towary sprzedane w naszym sklepie oraz realizacji zamówień;

  • zakładania i zarządzania Twoim kontem lub kontami, oraz zapewnienia obsługi Twojego konta, transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;

  • realizacji napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych sprzętu medycznego

  • obsługi reklamacji w przypadku, gdy złożysz taką reklamację;

  • obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy);

  • kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług.

 

Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.

 

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu firmy, którym jest:

  • monitorowanie Twoją aktywności w naszym sklepie internetowym oraz na naszych stronach internetowych wymienionych wyżej;

  • kontaktowanie się z Tobą, w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności i za Twoją zgodą - przez e-mail oraz telefon;

  • zapewnienie obsługi usług płatniczych;

  • monitorowanie Twojej aktywności, np. przeprowadzenia badań i analiz między innymi pod kątem funkcjonalności sklepu, poprawy działania usług czy oszacowania głównych zainteresowań i potrzeb odwiedzających;

  • prowadzenie badań i analiz, między innymi pod kątem funkcjonalności naszych stron internetowych i sklepu internetowego, poprawy działania usług czy oszacowania głównych zainteresowań i potrzeb odwiedzających;

  • obsługa Twoich próśb przekazywanych w sytuacji, gdy nie są one związane wprost z wykonaniem umowy;

  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;

  • prowadzenie analiz statystycznych;

  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

 

Jeśli się na to zgodzisz, przetwarzamy Twoje dane osobowe w celu:

  • zapisywania danych w plikach cookies i gromadzenia danych ze stron www;

 

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie wybierając odpowiednią funkcję po zalogowaniu się do panelu klienta sklepu www.sklep-omnibus.pl lub kontaktując się z nami telefonicznie bądź mailowo. Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe dopóki nie wycofasz zgody.

 

 

Konieczne jest podanie nam następujących danych osobowych, aby móc zawrzeć i wykonać umowę sprzedaży zawartą z Tobą oraz realizować warunki obsługi serwisowej zakupionych produktów:

  • adres email, login, hasło, imię, nazwisko, adres i telefon

  • a w przypadku firm dodatkowo pełna nazwa firmy oraz NIP

 

Jeśli z jakiegoś powodu nie podasz tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy sprzedaży, a w konsekwencji nie będziesz mógł zakupić produktów w naszej firmie.

Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np. ze względów rachunkowych lub podatkowych. Poza tymi przypadkami podanie Twoich danych jest dobrowolne.

 

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

 

Z uprawnień tych możesz skorzystać, gdy:

  • w odniesieniu do żądania sprostowania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne;

  • w odniesieniu do żądania usunięcia danych: Twoje dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez Firmę; cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych; zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub dane zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku;

  • w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe – możesz żądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość tych danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będziesz chciał/a, aby zostały usunięte; Twoje dane nie będą nam już potrzebne, ale mogą być potrzebne Tobie do obrony lub dochodzenia roszczeń; lub wniesiesz sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po naszej stronie są nadrzędne wobec podstawy sprzeciwu;

  • w odniesieniu do żądania przeniesienia danych: przetwarzanie Twoich danych odbywa się na podstawie Twojej zgody lub umowy zawartej z Tobą oraz, gdy przetwarzanie to odbywa się w sposób automatyczny.

 

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

 

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy:

  • przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś,

  • Twoje dane osobowe przetwarzane są na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym są profilowane dla tego celu.

Pamiętaj, że z prawa sprzeciwu możesz skorzystać od 25 maja 2018 roku.

 

Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, wykonują usługi transportowe (dostawa Twojego towaru), wspomagają obsługę klientów, wspierają promocję ofert, współpracują w ramach kampanii marketingowych. Możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

 

 

Twoje dane osobowe przechowywane są przez czas niezbędny do realizacji zamówienia i wynikających z umowy sprzedaży obowiązków reklamacyjnych i serwisowych oraz w celu:

  • dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy,

  • wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,

  • zapobiegania nadużyciom i oszustwom,

  • statystycznych i archiwizacyjnych,

  • maksymalnie przez okres 5 lat od zakończenia roku kalendarzowego, w którym zawarliśmy z Tobą umowę sprzedaży.

 

Przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów marketingowych przez 5 lat lub do momentu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, w zależności od tego, które z tych zdarzeń wystąpi wcześniej.

 

W celu rozliczalności tj. udowodnienia przestrzegania przepisów dotyczących przetwarzania danych osobowych będziemy przechowywać dane przez okres, w którym Firma zobowiązana jest do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych i umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

 

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

 

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.

 

POLITYKA COOKIES

Poniższa Polityka Cookies określa zasady zapisywania i uzyskiwania dostępu do danych na Urządzeniach Użytkowników korzystających z Serwisu do celów świadczenia usług drogą elektroniczną przez Administratora Serwisu.

§ 1 Definicje

  • Serwis – serwis internetowy działający pod adresem omnibus-med.com.pl
  • Serwis zewnętrzny – serwis internetowe partnerów, usługodawców lub usługobiorców Administratora
  • Administrator – firma Omnibus Sprzęt Medyczny A.Kozłowska-Laskowska i A.Kozłowski s.c., prowadząca działalność pod adresem: ul. Różana 2, Dankowo, 82-500 Kwidzyn, o nadanym numerze identyfikacji podatkowej (NIP): 581-187-50-25, o nadanym numerze REGON: 220219745, świadcząca usługi drogą elektroniczną za pośrednictwem Serwisu oraz przechowująca i uzyskująca dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika
  • Użytkownik – osba fizyczna, dla której Administrator świadczy usługi drogą elektroniczna za pośrednictwem Serwisu.
  • Urządzenie – elektroniczne urządzenie wraz z oprogramowaniem, za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu
  • Cookies (ciasteczka) – dane tekstowe gromadzone w formie plików zamieszczanych na Urządzeniu Użytkownika

§ 2 Rodzaje Cookies

  • Cookies wewnętrzne – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przes system teleinformatyczny Serwisu
  • Cookies zewnętrzne – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez systemy teleinformatyczne Serwisów zewnętrznych
  • Cookies sesyjne – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez Serwis lub Serwisy zewnętrzne podczas jednej sesji danego Urządzenia. Po zakończeniu sesji pliki są usuwane z Urządzenia Użytkownika.
  • Cookies trwałe – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez Serwis lub Serwisy zewnętrzne do momentu ich ręcznego usunięcia. Pliki nie są usuwane automatycznie po zakończeniu sesji Urządzenia chyba że konfiguracja Urządzenia Użytkownika jest ustawiona na tryb usuwanie plików Cookie po zakończeniu sesji Urządzenia.

§ 3 Bezpieczeństwo

  • Mechanizmy składowania i odczytu – Mechanizmy składowania i odczytu Cookies nie pozwalają na pobierania jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika. Przeniesienie na Urządzenie Użytkownika wirusów, koni trojańskich oraz innych robaków jest praktynie niemożliwe.
  • Cookie wewnętrzne – zastosowane przez Administratora Cookie wewnętrzne są bezpieczne dla Urządzeń Użytkowników
  • Cookie zewnętrzne – za bezpieczeństwo plików Cookie pochodzących od partnerów Serwisu Administrator nie ponosi odpowiedzialności. Lista partnerów zamieszczona jest w dalszej części Polityki Cookie.

§ 4 Cele do których wykorzystywane są pliki Cookie

  • Dane statystyczne – Administrator oraz Serwisy zewnętrzne wykorzystuje pliki Cookie do zbierania i przetwarzania danych statystycznych takich jak np. statystyki odwiedzin, statystyki Urządzeń Użytkowników, statystyki zachowań użytkowników ich wiek i płeć. Dane te zbierane są w celu analizy i ulepszania Serwisu.

§ 5 Serwisy zewnętrzne

Administrator współpracuje z następującymi serwisami zewnętrznymi, które mogą zamieszczać pliki Cookie na Urządzeniach Użytkownika:

  • Google Analytics
  • Facebook Pixel
  • Okazje.info

§ 6 Możliwości określania warunków przechowywania i uzyskiwania dostępu na Urządzeniach Użytkownika przez Serwis i Serwisy zewnętrzne

  • Użytkownik może w dowolnym momencie, samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące zapisywania, usuwania oraz dostępu do danych zapisanych plików Cookies
  • Informacje o sposobie wyłączenia plików Cookie w najpopularniejszych przeglądarkach komputerowych i urządzeń mobilnych dostępna są na stronie: jak wyłączyć cookie.
  • Użytkownik może w dowolnym momencie usunąć wszelkie zapisane do tej pory pliki Cookie korzystając z narzędzi Urządzenia Użytkownika za pośrednictwem którego Użytkowanik korzysta z usług Serwisu.

§ 7 Wymagania Serwisu

  • Ograniczenie zapisu i dostępu do plików Cookie na Urządzeniu Użytkownika może spowodować nieprawidłowe działanie niektórych funkcji Serwisu.
  • Administrator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za nieprawidłowo działające funkcje Serwisu w przypadku gdy Użytkownik ograniczy w jakikolwiek sposób możliwość zapisywania i odczytu plików Cookie.

§ 8 Zmiany w Polityce Cookie

  • Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki Cookie bez konieczności informowania o tym użytkowników.
  • Wprowadzone zmiany w Polityce Cookie zawsze będą publikowane na tej stronie.
  • Wprowadzone zmiany wchodzą w życie w dniu publikacji Polityki Cookie.

 

Data modyfikacji: 25.05.2018


 


Przejdź do strony głównej
Opinia o produkcie
Jestem bardzo zadowolona z zakupu, maseczki do kursu pierwszej pomocy idealne. Ilość w rolce akuratna na potrzeby mojego szkolenia. Produkt spełnił moje…
Ocena produktu 5/5
Kontakt
  • Omnibus Sprzęt Medyczny
    NIP: 581-187-50-25
  • E-mail:zamowienia@omnibus-med.com.pl
  • Telefon55 261 50 92
  • Fax55 279 33 82
  • Godziny działania sklepupon.-pt. w godz.8:00 - 16:00, w pozostałych godzinach przyjmujemy automatycznie zamówienia internetowe.
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl